Online

Sinds de komst van het internet is ons leven steeds meer verschoven naar online. We zitten massaal op de Socials en ook winkelen doen we steeds meer online. Volgens het CBS zijn er nu ongeveer 85.245 webshops actief. Online ondernemen lijkt dus een logische stap. Maar hoe pak je online marketing nou aan? In dit artikel geven we je een stappenplan hoe je een webshop op kunt zetten, voor een groot succes!

Stappenplan

Een webshop beginnen gaat niet vanzelf. Daarom dit stappenplan:

1. Bedenk goed wat je wilt gaan verkopen in jouw en aan welke doelgroep. Heb je een gat in de markt of is de markt voor jouw product al verzadigd en ga je het aan de straatstenen niet kwijtraken? Bedenk ook hoe je aan je producten gaat komen. Koop je het in? Kies je voor digitale producten? Of ga je voor dropshipping (dan besteed je alles, dus ook de bestellingen en verzenden, uit aan een andere partij: jij verkoopt alleen)?

2. Bedenk een naam voor je webshop en ontwerp een logo. Schrijf een ondernemingsplan en maak je bedrijf officieel bij de KvK. Nu is je webshop een feit!

3. Nu kun je je webshop gaan bouwen. Ga dan eerst op zoek naar de juiste webshop software om mee te bouwen. Welke functionaliteiten heb je nodig voor je webshop? Kijk ook naar de gebruiksvriendelijkheid. Kan de software een eventuele groei van je zaak aan? En niet onbelangrijk: let op de kosten van de software.

4. Richt je webshop in:

  • Zet je producten, de prijs en de voorraad erop en zorg voor goede foto’s.
  • Maak een duidelijke structuur en navigatie.
  • Schrijf unieke product beschrijvingen, die eindigen hoger bij Google.
  • Zet duidelijk de contactgegevens op je website.
  • Zorg voor goede SEO. Zo kom je hoger in de zoeklijst van Google en heb je meer bezoekers op je webshop. Dit moet je blijven optimaliseren.
  • Kies je voor online ondernemen binnen Nederland, of ga je internationaal?
  • Vraag een keurmerk aan, zodat je klanten kunnen zien dat je betrouwbaar bent.

5. Kijk ook naar andere verkoopmogelijkheden: denk bijvoorbeeld aan Markplaats of de Socials.

6. Denk ook aan de online marketing: zo kan je kan via Google Ads betaald adverteren. Ook het inschakelen van Social Media kan veel bezoekers opleveren.

Veel succes

Als je alle bovenstaande stappen volgt, kan jouw webshop een gigantisch succes worden. Wij wensen je veel succes met de opstart van jouw online winkel!