Het nemen van zakelijke risico’s gaat hand in hand met ondernemen. Deze risico’s kunnen soms aanzienlijk zijn en blijven vaak onvoorspelbaar. Maar met de juiste verzekeringen kan je jouw bedrijf tegen veel van deze risico’s beschermen. Hier gaan we specifiek in op drie soorten bedrijfsverzekeringen: kredietverzekering, debiteurenverzekering en crediteuren verzekering.

Kredietverzekering

Als je goederen of diensten op krediet aanbiedt aan jouw klanten, stel je jezelf bloot aan het risico van niet-betaling. Een kredietverzekering kan dit risico aanzienlijk verminderen. Bij het afsluiten van een kredietverzekering, ga je een overeenkomst aan met een verzekeraar die de taak op zich neemt het uitstaande bedrag te vorderen op het moment dat een klant niet kan of wil betalen.

Een kredietverzekering afsluiten dekt niet alleen de kosten die gepaard gaan met het innen van de schuld, maar ook het verlies door het niet ontvangen van betaling. Dit geeft je de mogelijkheid je bedrijf met meer vertrouwen te leiden, wetende dat je financieel gedekt wordt bij wanbetalers.

Debiteurenverzekering

Een debiteuren verzekering is een specifiek type bedrijfsverzekering dat jouw onderneming beschermt tegen het risico van niet-betaling door debiteuren. Deze verzekering dekt het verlies als gevolg van het faillissement van een klant of de weigering van een klant om na levering te betalen.

Voor de hand liggende voordelen van een dergelijke verzekering zijn bescherming tegen onverwachte financiële verliezen en een verbetering van de cashflow. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om je op je kernactiviteiten te concentreren, zonder dat je voortdurend zorgen moet maken over de betrouwbaarheid van je debiteuren.

Crediteuren verzekering

Crediteuren zijn personen of bedrijven aan wie je geld verschuldigd bent. Een crediteur verzekering is een effectieve manier om jezelf te beschermen tegen het risico dat je niet in staat bent om je schulden aan hen te betalen.

Deze verzekering kan ook de reputatie van jouw bedrijf ten goede komen. Het geeft crediteuren het vertrouwen dat ze betaald krijgen, zelfs als het bedrijf financieel in de problemen komt. Elementen als deze kunnen jouw solide en betrouwbare imago in de markt versterken.

Balans in bedrijfsverzekeringen

Een aansprakelijkheidsverzekering, aanvullend op de eerder genoemde verzekeringsvormen, is nog een nuttige dekking om te overwegen. Deze verzekering beschermt je tegen claims als gevolg van persoonlijk letsel of schade aan eigendommen die tijdens bedrijfsactiviteiten kunnen ontstaan.

Echter, voordat je een verzekeringspakket kiest, is het de moeite waard om advies in te winnen bij een verzekeringsadviseur. Deze professionals hebben een goed overzicht van de markt en kunnen je helpen bij het vinden van een pakket dat het beste bij jouw unieke risicoprofiel past.

Het sturen van je ondernemerschap

Elke reis kent zijn eigen uitdagingen en ondernemen is op dat vlak niet anders. Sommige van deze uitdagingen kunnen we anticiperen, andere weer niet. Maar één ding is zeker: Ondernemen is minder riskant met de juiste verzekeringspartner aan je zijde. Daarom is het afsluiten van een relevante bedrijfsverzekering niet alleen een verstandige keuze, het is ook een stuur voor de toekomst. Maak van deze kans gebruik om met nog meer vertrouwen de kapitein van je ondernemerschap te zijn. Met een stevige verzekering als jouw kompas, ben je beter voorbereid op de reis en klaar om koers te zetten naar succes.